Aanleggen van glasvezel

IP One legt het glasvezelnetwerk aan vanuit een centraal aansluitpunt binnen uw bedrijf. Om de verbinding echt binnen te krijgen zijn doorgaans graafwerkzaamheden noodzakelijk. Het aansluiten van de verbinding is opgedeeld in vier stappen:

Stap 1.

De bestrating zal worden open gegraven voor het binnenbrengen van de glasvezelkabel.

Stap 2.

Om het bedrijfspand te koppelen aan het glasvezelnetwerk wordt er een verbinding gemaakt tussen de straataansluiting en het bedrijfspand. Hiervoor maakt men gebruik van boringen en/of andere aanverwante technieken.

Stap 3.

De glasvezelkabel ligt nu onder de grond en eventueel ook al direct binnen het pand. Voor de verdere aansluiting moet een afspraak worden gemaakt. De monteur begint eventueel met het opgraven van de glasvezelkabel bij de gevel. Vanuit de kruipruimte of kelder wordt de glasvezelkabel naar binnen gehaald. Vervolgens wordt deze in een glasvezelmodem gemonteerd. Meestal is dit in de meterkast. De exacte plek zal altijd in overleg met u worden bepaald. Nadat de apparatuur is gecontroleerd, wordt alles opgeleverd. De doorvoer van buiten naar binnen wordt altijd waterdicht afgewerkt.

Stap 4.

De glasvezelaansluiting is nu technisch klaar voor gebruik. Nu is het tijd om de router te plaatsen en configureren waarna de bestelde diensten in gebruik kunnen worden genomen, zoals internet en telefonie. Bij de werkzaamheden wordt er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken.